Usein kysytyt kysymykset

Perusopetuksen iltapäivätoiminta

Iltapäivätoiminnan toiminta-ajan muuttaminen ja irtisanominen
Espoon kaupunki koordinoi toiminta-ajan muutokset ja irtisanomiset. Muutokset voi tehdä Wilman Hakemukset ja päätökset kansiossa iltapäivätoimintapaikan peruuttamista, irtisanomista ja toiminta-ajan muuttamista koskevalla lomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen lltapaivatoiminta@espoo.fi

Ilmoitus iltapäivätoiminnan toiminta-ajan muuttamisesta ja irtisanomisissa tehdään vähintään kalenterikuukautta aikaisemmin. Esimerkiksi helmikuussa tehty muutos tulee voimaan 1.4. ja maaliskuussa tehty muutos tulee voimaan 1.5. Huhtikuussa ilmoitetut muutokset toiminnassa eivät enää vaikuta kuukausimaksun suuruuteen. Irtisanomisajalta veloitetaan asiakasmaksu.

Laskutus
Muistattehan käyttää maksaessanne aina viitenumeroanne. Lasku lähetetään teille sähköpostitse. Lasku tulee liitetiedostona, joten kannattaa tarkastaa roskapostilaatikko. Valitettavasti meillä ei ole verkkolaskutus mahdollisuutta. Eräpäivä on aina kuun 15. päivä. Laskutusta koskevissa asioissa voitte olla yhteydessä Tiina Lomaniin: tiina.loman@mll-etelaespoo.fi ja puh. 040-8295254.

Maksuhuojennukset
Espoon kaupungilta on mahdollista hakea maksuhuojennusta tai –vapautusta asiakasmaksuihin. Hakemus ja ohjeet löytyvät Espoon kaupungin iltapäivätoiminnan nettisivuilta (espoo.fi/iltapaivatoiminta). Hakemus löytyy sivuilta nimellä ”Hakemus asiakasmaksun perimättä jättämisestä tai alentamisesta”.

Syyslukukauden osalta asiakasmaksun perimättä jättämistä tai alentamista tulee hakea viimeistään 15.12. mennessä ja kevätlukukauden osalta viimeistään 15.5. mennessä. Espoon kaupunki tekee päätökset perhekoon ja perheen bruttotulojen perusteella.

Poissaolot
Muistattehan ilmoittaa lapsenne poissaolot AINA myös kerhon ohjaajille (tekstiviesti tai soitto kerhokännykkään). Ohjaajat pyrkivät pitämään mahdollisimman paljon yhteyttä opettajiin, mutta opettajat eivät ole velvollisia ilmoittamaan iltapäiväkerholle koulun aikataulujen muutoksista. Mikäli lasta ei kuulu kerholle ilmoitettuun aikaan, ohjaajat soittavat huoltajille.

Kotiinlähtö
Huoltajat ilmoittavat kauden alussa saako lapsi kulkea kotiin itsenäisesti vai tullaanko lasta hakemaan kerhosta. Toimintatapaa on mahdollista muuttaa koska vain, kunhan siitä tulee kirjallinen ilmoitus. Esim. jos alussa on ilmoitettu, että lapsi aina haetaan, mutta kauden edetessä lapsi saakin alkaa kulkemaan itsenäisesti, voi ohjaajille laittaa tästä tiedon sähköpostitse, tekstiviestitse tai paperilla. Viestissä on oltava tieto siitä, koska muutos astuu voimaan (päivämäärä) sekä huoltajan allekirjoitus (ei koske sähköpostia tai tekstiviestiä).

Varahakijat
Huoltajien lisätietolomakkeessa mainitsemat varahakijat saavat noutaa lapsen kerhosta ilman erillistä ilmoitusta. Jos hakija on joku muu kuin huoltaja tai varahakija, on tästä saatava kirjallinen ilmoitus. Jos viestiä ei ole tullut, ohjaajilla ei ole valtuuksia luovuttaa lasta henkilön mukaan.

Lapsen haku myöhässä
Perusopetuksen alaisen iltapäivätoiminnan osa-aikaisten toiminta-aika päättyy klo 15.00 ja koko-aikaisten klo 17.00. Henkilöstön työajat on porrastettu näiden aikojen ja lapsilukujen mukaan. Toiminta-ajan päättymisen jälkeen perittävä myöhästymismaksu on 40€ alkavalta tunnilta.

Kerhokännykät
Jokaisessa kerhossa on kerhokännykkä. Oman kännykän käyttö ei kerholaisilla ole sallittua: kännykkä tulee säilyttää äänettömällä repussa. Tämä takaa lapselle kerhorauhan sekä mahdollistaa huoltajille työrauhan. Käytäntö lisää lapsen turvallisuutta ja seuraa kouluissa käytössä olevia toimintatapoja. Toivomme perheiden tukevan tätä käytäntöä. Mikäli teille tulee asiaa lapsellenne iltapäivän aikana, voitte soittaa kerhokännykkään.

Yksityinen iltapäivätoiminta

Miksi yksityinen iltapäivätoiminta?
Yksityisessä iltapäivätoiminnassa lapsimäärät ovat paljon pienemmät verrattuna perusopetuksen iltapäivätoimintaan. Tämä takaa rauhallisemman iltapäivän sekä pienryhmätoiminnan. Yksityiset iltikset toimivat erillisissä, kodinomaisissa kerhotiloissa, jotka mahdollistavat monipuolisemman toiminnan sekä erilliset toiminnalliset tilat. Lisäksi yksityisen iltapäivätoiminnan asiakkaat ovat etusijalla loma-ajankerhoihin ilmoittautuessa.

Hakeminen yksityiseen iltapäivätoimintaan
Hakeminen yksityiseen iltapäivätoimintaan tapahtuu Holvi-verkkokaupan kautta. Verkkokaupassa hinta on 0€, sillä sen kautta tapahtuu vain hakeminen, laskutus tapahtuu erikseen.

Kun olette hakeneet toimintaan Holvi-verkkokaupan kautta, olemme teihin yhteydessä sähköpostitse. Lähetämme teille palvelusopimuksen, sopimusehdot sekä lisätietoa lapsesta -lomakkeen. Tutustukaa näihin huolella, täyttäkää lomakkeet ja palauttakaa meille.

Laskutus

Poissaolot

Kotiinlähtö

Varahakijat

Lapsen haku myöhässä
Yksityisen iltapäivätoiminnan toiminta-aika päättyy klo 17.00. Henkilöstön työajat on porrastettu näiden aikojen ja lapsilukujen mukaan. Toiminta-ajan päättymisen jälkeen perittävä myöhästymismaksu on 40€ alkavalta tunnilta.

Kerhokännykät

Kuva: MLL Matti Matikainen