Hallituksessa toimiminen

Paikallisyhdistyksen hallitus vastaa yhdistyksen toiminnan suunnittelusta. Hallituslaiset myös osallistuvat talkoolaisina yhdistyksen tapahtumiin ja edustavat yhdistystä erilaisissa tilaisuuksissa. Rooleja on tarjolla monenlaisia, eikä kenenkään tarvitse osallistua kaikkeen.

Minimivaatimuksena hallituksessa toimimiseen on  arvojen ja periaatteiden allekirjoittaminen sekä mahdollisuus käyttää muutamia tunteja kuukaudessa yhdistyksen asioihin (pienet lapset on mahdollista ottaa mukaan kokouksiin).

Tällä hetkellä kaipaisimme erityisesti henkilöitä joilla olisi osaamista talous- tai HR-asioissa, sekä henkilöitä joilla olisi intoa ja aikaa olla mukana yhdistyksen ja tärkeimpien yhteistyökumppaniemme tapahtumissa.

Teksti jatkuu videon alla.

Hallitus kokoontuu tarpeen mukaan n. 10-15 kertaa vuodessa. Hallituksen kokousten lisäksi yhdistyksen toimintaa valmistellaan ja organisoidaan tarpeen mukaan työryhmissä ja/tai sähköisesti.

Hallituksen jäsenille on jaettu eri vastuualueita, kuten rahastonhoitaja, verkostovastaava, nuorisovastaava, jäsenvastaava ja tiedotusvastaava. Vastuualueisiin liittyviin tehtäviin saattaa kuulua mm. tapahtumien järjestämistä, aktiivista yhteydenpitoa oman vastuualueen yhteistyökumppaneihin, yhdistyksen www-sivujen ylläpitotehtäviä jne. Jokaisella on mahdollisuus luoda tehtävästään itsensä näköinen.

Yhdistyksellämme on toimintaa niin paljon, että kaikkeen ei kenenkään tarvitse ehtiä. Vapaaehtoistyötä tehdään oman ehtimisen ja jaksamisen mukaan. Jokaiselle olisi kuitenkin syytä löytyä jokin yhdistyksen toiminnan alue, jonka tiimoilta jaksaa olla aktiivinen, suunnitella, järjestää ja osallistua. Tulevan hallituslaisen kiinnostuksenkohteisiin voisi liittyä esim. jokin seuraavista:

• yhdistyksen talousasiat, HR-asiat, johtamisen kehittäminen, IT-järjestelmät, sopimusasiat tms. pienen yrityksen pyörittämiseen liittyvät aiheet
  • toiminnan kehittäminen esim. Suurpellon näkökulmasta
  • isä-lapsi-työ
  • lapsiperheiden vanhempien parisuhteiden tukeminen
  • eroperheiden asiat
  • nuorisotyö ja yhteistyö koulujen kanssa
  • harrastekerhotoiminnan kehittäminen
  • kylämummi/vaaritoiminnan kehittäminen
  • perhekahvilatoiminnan ja muiden perheiden kohtaamispaikkojen kehittäminen
  • alueen yhdistysten välisen yhteistyön kehittäminen
  • tapahtumien järjestäminen
  • aktiivinen toimintaan osallistuminen ja valokuvaaminen
  • varainhankinta
  • yhteydenpito kuntapäättäjiin yms. poliittinen vaikuttaminen

Hallituksen jäsenet valitaan yhdistyksen syyskokouksessa. Hallitustyöskentelyyn ja muihin hallituslaisiin on hyvä tutustua jollain tasolla ennen päätöstä hallitukseen pyrkimisestä. Tämän mahdollistamiseksi hallitus pyrkii järjestämään syksyllä joitakin yhdistyksen jäsenille avoimia hallituksen kokouksia. Myös tapahtumien yhteydessä on mahdollista kysellä hallitustyöskentelystä. Ota yhteyttä, jos kiinnostuit!