Käytännön ohjeita tilaisuuteen liittymiseen

Tilaisuus nauhoitetaan, ja nauhoitetta on tarkoitus jakaa, joten jos et halua omaa naamaasi nettiin, kannattaa pitää kamera pois päältä :) Oletuksena näin pitäisi ollakin.


Ohjeita Zoomin käyttöön

Zoomin käyttöön tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen sekä internetyhteyden. Mikäli laitteellasi ei vielä ole Zoom-sovellusta (Zoom Cloud Meetings, julkaisija zoom.us), kannattaa se asentaa etukäteen. Asennuksen voi tehdä myös klikkaamalla kutsulinkkiä ja valitsemalla vaihtoehto "Download". Löydät Zoomin myös sovelluskaupan hakutoiminnolla.

Pääset liittymään vaalipaneeliin käyttämällä suoraa linkkiä https://zoom.us/j/92916287946?pwd=ck1BK3RlOTVaOHExcExSLzQ5OFkydz09 , joka vie sinut selaimen kautta Zoom-sovellukseen. Vaihtoehtoisesti voit avata Zoomin ja antaa seuraavat tiedot: Meeting ID: 929 1628 7946 Passcode: 649456

Sovellukseen ei tarvitse rekisteröityä eikä kirjautua. Sovellus pyytää sinua kertomaan nimesi, joka näkyy myös muille vaalipaneeliin osallistuville. Eteenpäin pääsee sinisiä nappeja klikkaillen.

Tärkeää on huomata, että vaalipaneeliin liittyessä täytyy antaa Zoomille lupa käyttää kaiutintasi, jotta saat äänet kuuluviin ("Join with computer audio", "Call over internet", "Join audio" tms.).

Tilaisuuden sujuvuuden varmistamiseksi toivomme, että pidätte kamerat ja mikrofonit suljettuna. Niitä pystyy tarvittaessa avaamaan ja sulkemaan alareunan toiminnoilla, joissa on videokameran tai mikrofonin kuva.


Chat

Vaalipaneelin aikana voit osallistua keskusteluun Chat -toiminnolla. Tietokoneella osallistuttaessa näkymän alareunassa on pieni puhekupla, jonka alla lukee "Chat". Sitä klikkaamalla saat avattua Chat-toiminnon näkymän oikeaan reunaan.

Älypuhelimella osallistuttaessa saattaa olla, että joudut täppäämään ruutua sormella ennen kuin alareunan toiminnot tulevat näkyviin. Chat-toiminto ei myöskään älypuhelimella ole tarjolla suoraan, vaan ensin täytyy täpätä näkymän oikeasta alakulmasta kolmea pistettä joiden alla lukee "More". Tästä avautuvasta valikosta täppää "Chat" -linkkiä.


Teknisiä ongelmia?

Vaalipaneeliin liittyessä Zoom todennäköisesti kysyy lupaa käyttää kaiutintasi ("Join with computer audio", "Call over internet", "Join audio" tms.). Tämä lupa täytyy antaa tilaisuuteen liittyessä. Vaihtoehtoisesti voit joutua antamaan tämän luvan klikkaamalla vasemmasta alakulmasta kuuloke-kuvaketta. Jos äänet eivät kuulu, voit kokeilla sulkea Zoom-sovelluksen ja liittyä vaalipaneeliin uudelleen.

Tarkista myös, että laitteessasi on äänet päällä. Tietokoneella äänenvoimakkuuden säätöön löytyy usein toiminto ruudun oikeasta alakulmasta. Päästäksesi siihen käsiksi, saatat joutua poistumaan Zoomin koko näytön tilasta (näytön yläreunasta keskeltä löytyy valikko josta tämän voi valita).

Joskus Zoom yrittää käyttää eri kaiutinta kuin mitä laitteesi käyttää (esim. puhelimen sisäinen kaiutin vs. kuulokkeet). Tietokoneella äänenvoimakkuuden säädön yhteydestä löytyy usein toiminto kaiuttimen vaihtamiseen. Voit myös kokeilla poistaa kuulokkeet laitteesta ja liittää ne uudelleen, tai poistaa laitteen asetuksista kaiuttimia.

Tarvittaessa kysy neuvoa chatissa!